Om oss

Unica er en av Norges ledende leverandører av spesialtilpassede kofferter og transportkasser, samt spesialproduserte varer og løsninger i plast.

Unica er et produksjons- og handelsselskap med dype røtter i moderne norsk industrihistorie. Vi startet opp i 1907 som produsent og leverandør av kofferter, vesker og andre reiseeffekter i vulkanfiber, samt esker, spesiallagde kasser og transportvogner for industri. Vi ble særlig kjent for Unica-kofferten, som har vært manges trofaste følgesvenn på reisen.
Tidlig på 1930-tallet startet vi produksjon av belter og ryggsekker med meis. Under andre verdenskrig drev Unica illegal produksjon av kofferter til hjemmefrontens radiosendere og -mottakere.
På 1960-tallet begynte Unica å lage kofferter i plast for å kunne konkurrere med europeiske aktører som effektiviserte sin produksjon, og vi begynte i tillegg med vakuumforming av blant annet bakplater i plast til radio- og TV-apparater. Vi produserte materialer til produkter i eget vareutsalg, men da salget av kofferter etter hvert gikk gikk ned, begynte vi med oppdragsproduksjon. Fra da av laget vi produkter på vegne av andre kunder.
Etter 44 år i Ensjøveien i Oslo flyttet vi i november 2011 til nyrenoverte lokaler ved Funnefoss i Nes.

Helt siden starten har Unica levert spesialprodukter som dekker rådende behov i industrien, og vi har alltid tilstrebet å kunne tilby våre kunder de beste spesialløsningene i dagens materialer.

Unica endrer seg med markedet, og vår lange erfaring gir oss høy kompetanse som vi stiller til din disposisjon. Vi liker å samarbeide og tilpasser oss dine behov, enten du har en vag idé om et produkt eller en ferdig konseptskisse. Vi hjelper deg med å realisere ditt produkt!

Vi tilbyr skreddersydde løsninger til dine behov, og ingen jobb er for liten eller for stor. Vi har har erfaringen du trenger for å føle deg trygg og evnen til omstilling som kreves for å takle nye utfordringer. 

Vi i Unica er med deg inn i fremtiden.