Unica

Plastproduksjon

Vi i Unica har jobbet med forming og bearbeiding av plast helt siden 1960-tallet. Man kan trygt si at vi er eksperter på plastproduksjon. Vi jobber hardt for å levere plastprodukter av høy kvalitet og hjelper deg alltid med å finne de beste løsningene for din bedrift. Hos oss får du det du trenger av plastprodukter, uansett hvilken bransje du er i.

Send forespørsel

Vår metode

Vi stiller som rådgivere gjennom hele prosessen, og er med deg fra idé til leveranse av ferdig produkt. Vi kan hjelpe deg med idéutforming, materialvalg og prototyper og endelig produksjon, slik at du får et skreddersydd produkt som oppfyller ditt behov.

Vakuumforming

Knekking

Plateproduksjon

Fresing

Spesialtilpassede plastløsninger

Unica tilbyr plastproduksjon for aktører i ulike bransjer og til ulike formål. Blant annet leverer vi skreddersydde plastløsninger som butikkinnredninger, maskindeksler og medisintekniske hjelpemidler. Uansett hvilken type produkt det er snakk om, er sjansen for at vi kan hjelpe deg med plastproduksjon stor!

Vi tilpasser oss dine behov, både når det kommer til størrelse, form, farge og antall enheter. Dersom du ønsker å inngå et langsiktig samarbeid med oss, kan vi levere plastproduktene din bedrift trenger over tid.

Vi er med fra idé til leveranse av ferdig produkt

Hos Unica får du et skreddersydd produkt som oppfyller ditt behov. Våre ansatte har lang erfaring og bred kompetanse innen plastproduksjon, og stiller som rådgivere gjennom hele prosessen. Vi kan hjelpe deg med alt fra idéutforming og materialvalg til prototyper og endelig produksjon.

I sammenheng med vår plastproduksjon lager vi raskt prototypeverktøy og enklere produksjonsverktøy selv. I tillegg samarbeider vi med erfarne verktøymakere som lager aluminiumsverktøy for oss, direkte fra 3D-filer. Dermed har vi alltid verktøy av beste kvalitet. Hvilken produksjonsmetode vi bruker til plastproduksjon, bestemmes i stor grad av hvilket produkt som skal produseres.

Hvorfor bruker vi plast?

Plasten har flere egenskaper som gjør den til et godt alternativ i mange situasjoner. Dette er et lett materiale, noe som også gjør at man bruker mindre drivstoff når man transporterer plastgjenstander. Produkter laget av plast har i tillegg god holdbarhet, og kan vare i årevis dersom de behandles bra.En annen fordel med plast er at det er et gjenvinnbart materiale. Vi kan enkelt gjenbruke rester fra produksjonen ved senere anledninger, og slipper dermed å sløse med materialer.

Det noen kanskje ikke vet, er at ulike typer plast har unike egenskaper. I vår plastproduksjon bruker vi den typen plast som vil gi ønsket effekt for ditt produkt!

Noen av plasttypene vi bruker er:

 Polystyren

 ABS-plast

 Akryl (Plexiglas)

 PVC-plast

 HDPE-plast

 Polykarbonat (Lexan)

PETG-plast

Slik produserer vi våre plastprodukter

Vakuumforming

Unica kan vakuumforme alle typer termoplast for å skape produktene du trenger. Vakuumforming er en effektiv metode for plastproduksjon, og fungerer godt blant annet for å lage emballasje, maskindeler og displayprodukter. Store og små enheter kan formes på denne måten. Les mer om vårt tilbud innen vakuumforming.

Når plast vakuumformes, tilpasser vi først et formverktøy med utgangspunkt i en prototype, skisse eller tegning av ditt produkt. Deretter spennes plastplater eller plastfolie fast i en ramme over verktøyet. Når plasten så varmes opp, formes den inn mot verktøyet.

Med vakuumforming av plast kan vi skape produkter med ulike farger, former og størrelser. Hvilken plasttype som brukes har mye å si for resultatet! Akryl, eller Plexiglas, er perfekt for transparente produkter. Med ABS-plast kan man oppnå billakkfinish, og dette er dermed godt egnet for gjenstander som skal ha et eksklusivt utseende.

Knekking

Vi er en av landets ledende aktører innen knekking av plast. Denne metoden for plastproduksjon er rimelig og effektiv. Blant annet knekker vi plast i produksjon av brosjyrestativer, plakatholdere og dispensere. Hos oss får du både små og store produktserier. Vi produserer også standardprodukter som brosjyre- og menyholdere.

Ved knekking, eller varmknekking, varmer maskinen først opp plasten slik at den blir myk. Så knekkes den til ønsket vinkel og holdes på plass til den er avkjølt og stivnet. Vi tilbyr i tillegg tjenester som fresing, boring, polering, liming og trykking som et supplement til knekkingen ved behov.

Plateproduksjon

Unica har et bredt tilbud innen plateproduksjon. Vi produserer plastplater i polykarbonat (Lexan), ABS-plast og akryl (Plexiglas) – tre typer termoplast som er svært holdbare. Ønsker du ubearbeidede plater i en av disse plasttypene, aluminium eller kryssfinér, får du også dette hos oss. Vi har lave startkostnader, og kan produsere serier med så lite som én plate.

Hos oss får du plastplater tilpasset til dine ønskede dimensjoner. Vi produserer plater med ulike farger og overflater og leverer til prosjekter av ulike størrelser.

  Fresing

Med fresing kan man etterbearbeide plater og skum, samt vakuumformede og knekkede plastprodukter! Unica tilbyr fresing av alle typer termoplast, samt tre- og aluminiumsplater.

Vi har CNC-styrte, 5-aksede freseroboter. En slik avansert freserobot kan programmeres til å utforme produkter direkte fra dine 3D-filer. CNC-maskinen har en presisjon og hastighet som gjør det mulig å skjære ut mange identiske, komplekse deler. Dette resulterer i produkter med overlegen kvalitet.

  Ønsker du 1 eller 1000 enheter?

Unica kan tilby serier på 1-1000 enheter, og spesialtilpasser produktene helt etter dine ønsker. Særlig har vakuumforming svært lave kostnader, sammenlignet med andre plastformingsprosesser. Dermed er denne metoden særlig godt egnet for produksjon av moderate årsantall (100–5000 stk)!

Med oss i ryggen har du mange muligheter! Dersom det er aktuelt med silketrykk, fikser vi dette. Ønsker du kun standardplater, leverer vi så klart dette også. Unica har raske leveranser, slik at du får din bestilling innen rimelig tid.

Miljøvennlig drift

Vi i Unica forsøker å være miljøbevisste i vår plastproduksjon. Vi legger vekt på å tilby energieffektive produkter til våre kunder. Likevel hender det at noen trenger nye løsninger fra oss etter noen år, og vi har fokus på å gjøre flere tiltak for å styrke vårt miljøfokus.

Vi ønsker ikke at brukbare materialer går til spille. For eksempel gjenbruker vi plasten som skjæres vekk under vakuumforming i andre produkter. Videre tar vi gjerne imot dine gamle Unica-produkter, slik at de kan gjenvinnes og brukes i nye produksjoner!