Om oss

Unica er et produksjons- og handelsselskap som ble etablert i 1907. Vi er en av landets ledende produsenter innenfor våre områder og har moderne administrasjons- og produksjonslokaler ved Funnefoss i Nes kommune.
Vi driver hovedsakelig med kundetilpasset oppdrags- produksjon, men har også noen egne produkter. Det er de siste årene investert betydelig i moderne produksjonsmaskiner.
Vi er i dag leverandør til flere «tungvektere» i nordisk næringsliv, men har også mange mindre aktører som kunder.

Historie

I begynnelsen ble det først og fremst produsert Unica vulkan-fiberkofferter. Man startet også tidlig med produksjon av esker, transportkasser og transportvogner for industri. Tidlig i 1930-årene ble det startet produksjon av belter og ryggsekker med meis. Det var også en spesiell og illegal produksjon under krigen – fremstilling av kofferter til hjemmefrontens radiosendere og mottakere. På 1960-tallet begynte Unica med vakuumforming av blant annet bakplater i plast til radio- og tv-apparater. Etter 44 år i Ensjøveien, flyttet vi i november 2011 til nybygde/nyrenoverte lokaler ved Funnefoss i Nes kommune. Siden har bedriften vært i konstant utvikling, slik at vi i dag fremstår som en stabil leverandør med solid erfaring.